Curs de dramaterapie

Ce este terapia prin joc?

Terapia de joc contemporana cuprinde mai multe metode de tratament, toate folosind beneficiile terapeutice ale jocului. Terapia prin joc are la baza premiza naturala ca toti copiii invata despre sine si mediul bio-social inconjurator. Prin intermediul terapiei prin joc, copiii invata sa comunice cu ceilalti, sa-si exprime sentimentele, sa-si modifice comportamentele, sa dezvolte abilitati de rezolvare a problemelor, sa invete o diversitate de moduri de relationare cu ceilalti, copii sau adulti.

Ce este dramaterapia?

Dramaterapia (sau terapia prin teatru) se ocupa de aplicarea tehnicilor si proceselor specifice teatrului in terapia diferitor categorii de grupuri. Dramaterapia este o activitate de grup cu ajutorul careia este sustinuta dezvoltarea exprimarii si a comunicarii cu copiii sau adultii.

Ce este terapia prin poveste?

Terapia prin poveste este un mod de a transmite copilului modele comportamentale, anumite valori morale, sustinand corectarea comportamentala a copilului. Ea favorizeaza identificarea copilului cu diferite personaje si implica transpunerea solutiei in viata sa.

Prin astfel de activitati ne putem adresa copilului printr-un ”altfel de limbaj”, sustinand o dezvoltare armoniasa a acestuia.

Ce urmarim?

 • stimularea creativitatii si imaginatiei;
 • dezvoltarea abilitatiilor de comunicare;
 • cresterea stimei de sine;
 • intelegerea si cunoasterea mediului bio-social;
 • corectarea unor comportamente inadecvate;

Indrumator curs: Babes Bianca, psihoterapeut sub supervizare in Dramaterapia si Terapie prin joc.

0742.079398, bianca_grosu@yahoo.com

 • Clubul Istetilor

  Pe perioada vacantelor sunt foarte multi parinti care lucreaza si nu au ce face cu copiii; noi avem si aceasta posibilitate de a lasa copiii la clubul nostru prin programul – scoala de vara numit: “vacanta educativ – distractiva”. Va asteptam impreuna cu cei mici la Clubul Istetilor Sibiu
 • Calendar

  August 2020
  M T W T F S S
  « Nov    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Contact